• 3.1.9
  • در حال تکمیل
  • فعال

نصب و راه‌اندازی کدایگنایتر بسیار ساده است. به وب‌سایت کدایگنایتر مراجعه کنید و کدایگنایتر 3 را دانلود کنید. اگر از xampp استفاده می‌کنید، فایل دانلود شده را در پوشه htdocs از zip خارج کرده و نام پوشه استخراج شده را به نام دلخواه خود تغییر دهید. در سایر شبیه‌سازهای وب‌سرور، ممکن است پوشه htdocs نام دیگری داشته باشد، مثلا در wamp پوشه www محل قرار دادن این پوشه است.

پیام خوش‌آمدگویی بعد از نصب و راه‌اندازی کدایگنایتر

در پوشه کدایگنایتر، فایل application/config/config.php را باز کنید و base URL را مقداردهی کنید.

$config['base_url'] = 'http://localhost/codeigniter/';
اگر قصد دارید از رمزگذاری (encryption) یا سشن (session) استفاده کنید، کلید رمزگذاری (encryption key) را تنظیم کنید.
اگر در اپلیکیشن خود نیاز به استفاده از دیتابیس دارید، فایل application/config/database.php را با تکست‌ادیتور یا IDE باز کنید و تنظیمات دیتابیس را در آن وارد کنید.

افزایش امنیت پروژه

برای افزایش امنیت با مخفی کردن محل فایل‌های کدایگنایتر، می‌توانید نام دایرکتوری‌های system و application را به هر نامی تغییر دهید. اگر این نام‌ها را تغییر دادید، باید مقدار متغییرهای $system_path و $application_folder را در فایل index.php تغییر دهید. برای افزایش امنیت، باید هر دو پوشه system و application به یک پوشه بالاتر از روت (Root) وب سرور منتقل شوند، این کار از دسترسی مستقیم توسط مرورگر به آنها جلوگیری می‌کند. به صورت پیش‌فرض فایل‌های .htaccess در هر دو این پوشه‌ها قرار گرفته‌اند تا به جلوگیری از دسترسی مستقیم کمک کند، اما بهتر است این پوشه‌ها را کاملا نسبت به دسترسی عمومی ایزوله کنید، زیرا در صورت تغییر پیکربندی (Configuration) وب‌سرورها، یا عدم اجرای فایل‌های .htaccess، امکان دسترسی به آن به صورت عمومی وجود خواهد داشت.

اگر مایلید فایل‌های ویو را پابلیک نگهدارید، پوشه views را به خارج از دایرکتوری application منتقل کنید. در صورت انتقال پوشه views باید مقدار متغییرهای $system_path و $application_folder و $view_folder را که در فایل index.php قرار دارند، ترجیحا با مسیر کامل فیزیکی برای مثال ‘/www/MyUser/system’ تغییر دهید. اگر صفحه اصلی پروژه را لود کنید، باید با پیام Welcome to Codeigniter مواجه شوید.

به عنوان گام آخر و پس از اتمام توسعه و تست پروژه، باید اپلیکیشن را به محیط پروداکشن (Production) ببرید تا error reportingهای PHP و سایر قابلیت‌های محیط توسعه (development) غیرفعال شود. در کدایگنایتر، این کار با تغییر مقدار ثابت ENVIRONMENT قابل انجام است.

اگر قسمت قبلی دوره آموزشی کدایگنایتر را نخوانده‌اید، آشنایی با کدایگنایتر را مطالعه کنید.


سایر پست‌های داکیومنت

سایر پست های داکیومنت